Mielinės tešlos gudrybės

 Mielės naudojamos įvairioms tešloms kildinti. Štai keli patarimai, kad mielinė tešla pavyktų.

  • Mielės būna presuotos (šios šviežios  mielės būna šiek tiek padžiovintos ir iš jų suformuojamos plytelės) arba sausos (granuliuotos). Jei turite sausų mielių jas irgi kaip ir šlapias reikia suaktyvinti.. O jei turite greitųjų  sausų mielių jas galite tiesiog maišyti su miltais.
  • Mieliniai tešlai naudojami produktai turi būti būtinai šilti (kiaušiniai iš anksto išimkite iš šaldytuvo, miltai ir turi būti kambario temperatūros).
  • Miltus persijokite.
  • Naudojant sausas mieles reikia dėti 3 k. mažiau nei presuotų mielių. Pvz.: 21 g. presuotų mielių arba 7 g. sausų mielių.
  • Prieš gaminant mielinę tešlą mieles reikia "pamaitinti". Užpilti šiltu pienu (tik ne karštu, apie 35 laipsniai) ir įdėti cukraus. Nors sausas mieles galima tiesiog sumaišyti su miltais.
  • Tešla kildoma apie 30 laipsnių temperatūroje maždaug 1-2 val. Tai priklauso nuo miltų rūšies. Aukštos kokybės gaminiai kildinami ilgiau. Jei virtuvėje šalta, tai galite šiek tiek pakaitinti orkaitę ir ją išjungus įdėti tešlą kilti. 
  • Suformavus bandeles ar pyragą leisti pakartotinai tešlai pakilti.
  • Sviestą galite pakeisti aliejumi.
  • Priedai (riešutai, razinos ir pan.) įmaišomi baigiant minkyti tešlą.