Norinte, kad bemielės tešlos kepiniai būtų purūs, nepamirškite įdėti kepimo miltelių ar sodos.
Per daug kepimo miltelių (ar sodos) gali per daug sukelti tešlą ir ji vėliau nusės arba tešla bus kartaus skonio. Per mažai kepimo miltelių - tešla nebus puri ir minkšta.



       Kepimo milteliai:

  • Dedant kepimo miltelius nereikia "užgesinti".
  • Kepimo miltelius geriau sumaišyti su miltais nei dėti į šlapią tešlą.
  • 1000 g. miltų reikia apie 30 g. kepimo miltelių.

      Soda:
  • Prieš dedant į tešlą reikia "nugesinti". Tam tinka kefyras, grietinė ar actas.
  • 1000 g. miltų reikia maždaug nubraukto arbatinio šaukštelio sodos.
  • Užgesiname šaukštu kefyro ar grietinės, ar 1 arbatiniu šaukšteliu acto.