Jums reikės:
Tešlai: Įdarui:
250 g. miltų 6-8 vidutinio dydžio obuolių
150 g. sviesto 1/2 citrinos žievelės smulkiai sutarkuotos
80 g. cukraus pudros žiupsnelio malto imbiero
1 citrinos žievelės (sutarkuotos smulkiai) 1 šaukšto cukraus pudros (jei obuoliai rūgštūs)
2 kiaušinių trinių malto cinamono
šlakelio vandens
žiupsnelio druskos
1 kiaušinio pyrago viršui aptepti
Gaminame:Pirma, ruošiame tešlą. Į virtuvinį kombainą sudedame miltus, sviestą, cukraus pudrą, citrinos žievelę smulkiai sutarkuotą bei įberiame žiupsnelį druskos. Viską sumaišykite ir įdėkite trynius bei įpilkite šlakelį vandens (vanduo naudojamas masei surišti).
Jei neturite virtuvinio kombaino, tuomet sutarkuokite sviestą su stambia tarka. Suberkite miltus, cukraus pudrą, smulkiai tarkuotą citrinos žievelę, žiupsnelį druskos. Viską išsukite su mediniu šaukštu. Sudėkite trynius bei šlakelį vandens.
Tešla turi būti minkšta tinkama kočioti. Tuomet tešlą padaliname į dvi dalis ir atšaldyti (jei turite laiko dėkite į šaldytuvą maždaug 1 val., jei neturite tiek laiko tai į šaldymo kamerą maždaug 10-15 min.).
Kol tešla šąla pasiruoškite obuolius įdarui. Obuolius susmulkinkite. Dalį obuolių susmulkinkite į 6 dalis. Kitą dalį obuolių smulkiau (nepamirškite išimti sėklyčių). Sumaišykite su smulkiai tarkuota citrinos žievele, imbieru, cinamonu bei cukraus pudra.
Atšaldytą tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto stalviršio maždaug 0,5 cm.storio lakštą. Lakštą įklokite į sviestu pateptą skardą. Suberkite obuolių įdarą. Tuomet iškočiokite antrąjį lakštą ir užklokite obuolius. Kraštus apspauskite pirštais ir patepkite viršų kiaušinio plakiniu. Pyrago viršuje padarykite kelis įpjovimus.
Kepkite 180 laipsnių orkaitėje
apie 45 min.