Jums reikės:
Tešlai:
1 stiklinė cukraus
kepimo miltelių
miltų (tiek, kad tešlą būtų galima iškočioti)
3 šaukštai kakavos miltelių
Kremui:
500 g. grietinės 30 % riebumo
1 citrinos
Glajus:
1 pakelis sviesto
1 stiklinė cukraus
6 šaukštai pieno
4 šaukštai kakavos miltelių
Gaminame:
Iš tešlos kepsime 3 lakštus (biskvitus). 2 lakštai bus balti, 1 šokoladinis.
Taigi grietinę išplakame su cukrumi - toliau vadinsime saldžia grietine.
Baltiems lakštams (biskvitui):
2/3 saldžios grietinės atskiriame į atskirą indą. Dedame miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Minkome tešlą tinkamą kočiojimui. Tuomet padaliname tešlą į dvi dalis ir kočiojame. Lakšto dydis turi būti 1 cm didesnis už skardos dydį, kurioje vėliau pertepsite lakštus kremu.
Šokoladiniam lakštui:
1/3 saldžios grietinės atskiriame į atskirą indą. Dedame miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Minkome tešlą tinkamą kočiojimui. Paruoštą tešlą kočiojame. Dydis toks, kaip baltų lakštų.
Kepame: apie 20 min. kol lakštas gražiai pagels. 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Kremas:
Citrinos žievelę sutarkuojame, išspaudžiame sultis ir plakame su grietine. Kol šiek tiek sutirštės.
Glajus:
Sviestą ištirpiname keptuvėje su cukrumi, kakava ir pienu. Po to kai užverda reikia virti apie 1 minutę (trumpai). Glajus ruošiamas tik tuomet, kai pyragas yra suteptas ir sustingęs.
Imame apskritą 24 cm. skardą. Geriau būtų su nuimamais kraštais (jei tokios neturite galite imti paprastą, tačiau vėliau bus sudėtinga išimti pyragą). Pirmas lakštas baltas, ant jo pilame pusę paruošto grietininio kremo. Tuomet dedame rudąjį lakštą ir ant jo pilame likusį grietininį kremą. Galiausiai dedame paskutinį baltą lakštą. Pyragą uždengiame maistine plėvele ir dedame i šaldytuvą kelioms valandoms sustingti.
Sustingus pyragui išimame iš skardos aptepame šokoladiniu glajumi. Pyragas skanesnis, jeigu perteptas pastovi bent per naktį.
Skanaus !!!